Africké recepty
Příspěvky
Papriková polévka
2. 12. 2009
Navzdory svému názvu, papriková polévka spíše připomíná hustou omáčku. Patří mezi nejobvyklejší západoafrická jídla. Vyznačuje se výraznou chutí a hlavně, pálí jako čert. Tento recept popisuje tradiční způsob přípravy. V každodenním životě Západoafričané využívají ingredience, které jsou zrovna po ruce.
Omáčka palava
8. 11. 2009
V Západní Africe existuje mnoho variant tohoto špenátového jídla. Navíc nepanuje všeobecná shoda odkud původně pochází. Někdo říká, že z Nigérie, jiný tvrdí, že z Ghany. Nicméně tento recept je patrně ze Sierra Leone.
Rýže jollof
8. 11. 2009
Rýže jollof patří mezi nejznámější západoafrická jídla. A to nejenom díky své skvělé chuti a snadné přípravě, ale hlavně z důvodu snadné dostupnosti všech ingrediencí mimo černý kontinent. Otázka jejího původu zůstává nicméně předmětem sporu několika zemí Západní Afriky.